zwangerschap en zorgverzekering

Ieder jaar kun je in november en december van zorgverzekeraar wisselen. Het is zeker de moeite waard – nu de kosten in de gezondheidszorg explosief stijgen – om na te gaan wat jouw verzekering wel en niet vergoedt en die te vergelijken met andere verzekeraars. Zowel in basisverzekeringen als in aanvullende verzekeringen zitten namelijk grote verschillen tussen de zorgverzekeraars.

Helemaal als je zwanger bent, kan een vergelijking geen kwaad. Hoeveel kost het bijvoorbeeld als je extra uren kraamzorg wilt? Zit er een zwangerschapscursus en een borstvoedingscursus in het pakket? En wat is de eigen bijdrage als je in het ziekenhuis wilt bevallen zonder medische indicatie? Krijg je het consult aan de lactatiekundige vergoed? Je moet je kind binnen vier maanden na de geboorte aanmelden bij de zorgverzekeraar. Kinderen tot achttien jaar kunnen gratis meeverzekerd worden bij de polis van hun ouders.

Wil je weten welke verzekeraar voor jou het meest voordelig is? Kijk voor een vergelijking en veel informatie rond zwangerschap en zorgverzekering op: www.hoyhoy.nl/zorgverzekering