Subsidie voor schoolmelk

Er komt opnieuw Europese subsidie voor schoolmelk en schoolfruit. De Europese ministers van Landbouw hebben besloten om 250 miljoen euro beschikbaar te stellen voor een nieuw programma. Nederland stemde, evenals Hongarije, tegen. Ondanks de tegenstem gaat Nederland wel gebruik maken van het Europese geld. Het is de bedoeling dat het melk- en fruitprogramma in ons land vooral over gezond voedsel gaat.

Over het schoolmelkprogramma is de laatste jaren veel te doen geweest. Het werd door, toen nog, minister Timmermans in 2013 genoemd als een van de overbodige Europese regels die best konden worden afgeschaft. De lidstaten konden dergelijke zaken volgens Timmermans beter zelf regelen. De landbouwministers hebben nu besloten om het hele programma van melk en fruit te combineren. Bovendien worden voortaan uitstapjes naar boerderijen gesubsidieerd.

Eurocommissaris Phil Hogan is tevreden over de afspraken. Hij benadrukt vooral de gezonde kant: “Kinderen gaan hierdoor gezonder eten en dat is in een tijd dat er steeds minder melk wordt gedronken en steeds minder fruit wordt gegeten alleen maar winst.”

Bron: NOS