flesvoeding
 

soorten flesvoeding

Even de fles geven, het lijkt zo simpel. Toch blijken ouders er in de praktijk heel wat vragen over te hebben. Wat zijn de verschillende soorten flesvoeding?

Wat merken betreft: aan jou de keuze. Merken verschillen nauwelijks van elkaar als het om de gehaltes van verschillende voedingsstoffen gaat. Alle zuigelingenvoeding in Nederland moet voldoen aan de eisen die de Warenwetregeling Zuigelingenvoeding voorschrijft. Daar wordt streng op toegezien. Per leeftijdscategorie is er dan nog een enorme keuze aan typen voedingen. In principe kun je voor de standaard variant kiezen.

Heeft een van de gezinsleden last van voedselallergie, hooikoorts, astma of eczeem, dan heeft je baby ook een verhoogd risico. In dat geval kun je het beste advies vragen aan het consultatiebureau welke zuigelingenvoeding het meest geschikt is voor je baby. Overigens is voor alle kinderen, maar zeker voor kinderen met een verhoogd risico op allergie, borstvoeding de beste keuze.

Heb je het idee dat je kind niet goed op de gekozen voeding reageert, bespreek dat dan met het consultatiebureau. Zij hebben een gericht systeem om er achter te komen of – en waarvoor – je kind allergisch is. Ook als je wilt overstappen op een andere voeding, kun je dat beter eerst met hen bespreken. Zeker als het om speciale voeding voor hongerige of spugende baby’s gaat. Schakel niet te snel na elkaar over op nieuwe voedingsvarianten: je kind moet altijd een paar dagen de tijd krijgen om te wennen.

Lees meer over flesvoeding en borstvoeding.