Broertjes & Zusjes

In Broertjes en Zusjes is de wetenschappelijke kennis over deze bijzondere relatie voor het eerst opgeschreven in begrijpelijke taal. Een hechte en warme band tussen broers en zussen heeft positieve gevolgen voor de rest van hun leven. Maar heb je daar als ouder eigenlijk wel invloed op? Jazeker!

Klik op de afbeelding om deze te downloaden

Alle leeftijdsfases van zwangerschap tot het zesde jaar worden behandeld en elk hoofdstuk eindigt met een handige lijst do’s en don’ts. Hoe ga je om met de komst van een tweede kind? Wat zijn de bekende verschillen tussen de oudste en de jongste? Hoe leg je ruzies bij en hoe leer je eerlijk delen? Al vanaf het moment dat je zwanger bent van de tweede, maar ook daarna, kun je je kinderen vaardigheden leren die van grote invloed zijn op hun verdere leven.

Hier te koop!

Over de auteurs

Dr. Sheila van Berkel is orthopedagoog, gepromoveerd op onderzoek naar hoe broertjes en zusjes de sociaal-emotionele ontwikkeling van jonge kinderen beïnvloeden. Sinds haar promotie werkt ze bij de Universiteit Leiden, waar ze onderzoek doet naar interacties tussen broers en zussen en de effecten hiervan op de ontwikkeling van kinderen en jongeren.

Dr. Kirsten Buist is ontwikkelingspsychologe, gepromoveerd op onderzoek naar gezinsrelaties en probleemgedrag. Sinds 2004 werkt ze bij de Universiteit Utrecht, waar ze onderzoek doet naar broer/zus-relaties en het effect hiervan op de ontwikkeling van kinderen en jongeren.