kraamzorg

Het is de bedoeling dat je je tussen de veertiende en zeventiende week op geeft voor kraamzorg. Meestal doet je verloskundige je een aantal suggesties van kraambureaus aan de hand. Maar hoe weet je nu welke kraamzorgorganisatie het beste bij jullie past? En op basis waarvan maak je een weloverwogen keuze? Gelukkig is er een handige site waar je terecht kunt voor alle informatie over kraambureaus bij jou in de buurt.
Het werkt heel eenvoudig: je typt je postcode in en er verschijnt een lijst met organisaties. Per organisatie zie je wat die jou te bieden heeft.

Verleent de organisatie lactatiekundige hulp, gespecialiseerde kraamzorg na een keizersnee of avondzorg en kun je er bijvoorbeeld een borstvoedingscursus volgen? Al die gegevens vind je in één oogopslag, naast informatie over de keurmerken waaraan de organisatie voldoet.
Je kunt bovendien zien hoe andere ouders de geleverde zorg hebben beoordeeld. Met sterren is aangegeven wat zij vonden van de zorg, de informatie, de hygiëne in de kraamweek en de manier waarop de kraamverzorgende met het gezin omging. Ook kun je per organisatie aflezen hoeveel procent van de gezinnen niet meer dan twee kraamverzorgenden aan het bed had staan. Bovendien wordt vermeld hoeveel procent van de baby’s volledige borstvoeding kreeg aan het eind van de kraamweek.
Laat je verloskundige altijd weten voor welk kraambureau je gekozen hebt. Hoewel de keuze helemaal aan jullie is, is het wel de bedoeling dat zij zich er enigszins in kan vinden. Zij en de kraamverzorgende moeten immers nauw samenwerken.

Kijk op www.kiesbeter.nl om een overdachte keuze te maken.