meer kraamtradities
 

wat dacht je van deze kraamtradities

Amerikaanse vaders krijgen doorgaans geen vrijaf als hun kind geboren is. Om toch een beetje feest te vieren neemt de vader een pot met blauwe of roze pepermuntjes mee naar zijn werk.

Hopi-Indianen denken ze dat een bevalling beter verloopt als de hoogzwangere vrouw een wezel eet. Dit omdat wezels snel door kleine gaatjes kunnen glippen.

Een Gambiaanse vrouw wordt geacht tijdens de bevalling geen kik te geven. Als haar kind geboren is, is de vroedvrouw de eerste die het aan de borst neemt.

Bij de Magyans, een volk op de Filippijnen, gaat een vrouw alleen het bos in om te bevallen. Niemand mag haar helpen. Wie dat wel doet wordt gestraft. Na de bevalling wast ze haar kind in een koude beek en biedt hem aan haar partner aan.

Een kind dat bij de Masai in Kenia wordt geboren krijgt pas na een jaar een naam. Tegen die tijd heeft het kind pas een karakter gevormd en verdient het een naam.

Hindoestaanse Surinamers kennen het jaatkaram, het geboorteritueel, waarbij de vader met een in honing gedoopte gouden stift het ohm-teken op de tong van de baby schrijft. De ouders beloven hiermee goed voor het kind te zullen zorgen. Door de honing zou het kind zoete woorden leren spreken.

>>Lees meer over kraamtradities