het is zover: een dochter voor Kate

Kate Middleton en Prins William hebben afgelopen zaterdag een dochter gekregen. De naam van het zusje van prins George zal later bekend worden gemaakt, dus dat blijft nog even gissen! Naar verluidt beviel Kate een week na de uitgerekende datum. Laat? Nee hoor, overtijd zijn is normaal. Slechts 4 procent van de vrouwen bevat exact op haar uitgerekende datum.

Tot die tijd zit er niets anders op dan te wachten tot de bevalling begint.  Bij 42 weken draagt de verloskundige de zorg over aan de gynaecoloog. Daarna word je meestal ingeleid. Vaak is er tussen de 41 en 42 weken nog wel een extra controle om te checken of je baby het goed maakt.

Om te voorkomen dat de geboorte moet worden ingeleid, probeert meer dan de helft van de vrouwen de bevalling op niet-medische wijze op te wekken. De meesten doen dit door veel te lopen, seks te hebben of hun tepels te stimuleren. Ook accupunctuur of masturbatie  zijn veel gebruikte technieken. En dan heb je nog tonic, bitter lemon, ananas en aardbeien die weeën zouden opwekken. De meeste trucjes werken niet. De geboorte begint doordat de baby hormonen gaat aanmaken, en dat is lastig te beïnvloeden.

Dus of je nu van koninklijke bloede bent of niet: het precieze moment dat jouw prins of prinsesje zich aandient, blijft meestal een verrassing!