Boeken over huilen

Wat zijn de boeken over huilen die het meest herkenbaar zijn voor jonge ouders? Dit is de top 5 van de Why’s redactie:

van huilbaby tot blije babyGina Ford – Van huilbaby tot blije baby

Het behandelt vijf onderliggende oorzaken: honger, slaap, prikkels, krampjes en verlatingsangst. Een zeer praktisch boekje dat ouders zeer zeker zal helpen deze problemen op te lossen. Bestellen.

 

mijn baby is ontroostbaarRien Verdult, Gaby Stroecken – Mijn baby is ontroostbaar

Er zijn veel meer huilbaby’s dan altijd gedacht, om verschillende redenen, niet altijd medische. Dit boek biedt ouders en hulpverleners van baby’s die schijnbaar niet kunnen worden getroost een houvast. Je krijgt in dit boek niet alleen inzicht biedt in het gedrag van baby’s, maar ook een aantal perspectieven om problemen aan te pakken.  Bestellen.

 

baby's weten wat ze willen A.J. Solter – Baby’s weten wat ze willen

Dit boek bevat oefeningen voor ouders om door middel van deze ‘ontladingsmechanismen’ eigen pijnlijke ervaringen te verwerken, om daarna beter in staat te zijn de behoeften van hun kind te vervullen. Een warme, aandachtige methode om met baby’s in de leeftijd van 0-2½ jaar om te gaan.   Bestellen.

 

de taal van huilenA.J. Salter – De taal van huilen

Met haar boek De taal van huilen maakt Aletha Solter ons duidelijk hoe we erachter kunnen komen wat baby’s en jonge kinderen bedoelen als ze huilen. Dit revolutionaire boek biedt de mogelijkheid om tot een betere, diepere relatie met kinderen te komen. Bestellen.

 

regelmaat en inbakerenR. Blom – Regelmaat en inbakeren

Naast voorspelbare regelmaat heeft een aantal kinderen een stevige begrenzing door inbakeren nodig, om het onvrijwillig bewegen van armen en benen te stoppen. Dan pas krijgt de slaap een kans. Hierdoor verandert al met een paar dagen de kwaliteit van eten, kunnen genieten van knuffelen en aanraken, eigen spel en de slaap. Bestellen.