flesvoeding bereiden
 

bereiding flesvoeding

Flesvoeding is makkelijker te bereiden dan je zou denken. Je kunt daarvoor gewoon vers water uit de kraan gebruiken en afgemeten maatschepjes poeder. Het leidingwater is in Nederland prima. Het hoeft niet gekookt te worden. Je kunt het gewoon verwarmen in een pannetje, in de flessenwarmer of in de magnetron. Je kan zelfs gewoon warm water uit de boiler of geiser gebruiken. Wil je het kraanwater voor alle zekerheid toch koken, laat het dan altijd eerst goed afkoelen tot 35°C. Woon je in een oud huis met loden leidingen, dan is kraanwater, ook als het gekookt is, niet geschikt voor je baby. Gebruik dan bronwater, liever dan mineraalwater omdat dit laatste minder gezuiverd is.

bewaren van flesvoeding

In klaargemaakte melk kunnen zich al snel bacteriën ontwikkelen waar je kind ziek van kan worden. Daarom moet klaargemaakte melk binnen een uur worden gebruikt en moet je restjes altijd weggooien. Je kan klaargemaakte voeding maximaal acht uur lang bewaren, mits je het meteen na de bereiding in de koelkast zet bij een temperatuur lager dan 4°C. Neem dus geen klaargemaakte melk mee als je op pad gaat. Doe in plaats daarvan water in een schone thermosfles en de precies afgemeten hoeveelheid melkpoeder in een schoon en goed afgesloten bakje. Dan is de voeding zo klaar wanneer het nodig is.

Lees meer over flesvoeding en borstvoeding.