slaapt jouw kind al goed door?

Als ouder wil je niets liever dan dat je kind goed doorslaapt in een veilige slaapomgeving. De afgelopen jaren is uitvoerig wetenschappelijk onderzoek gedaan naar deze onderwerpen, wereldwijd en ook in ons land. Op basis van de uitkomsten zijn adviezen geformuleerd, waarvan is bewezen dat ze écht werken.

Dr. Bregje van Sleuwen: “Naar aanleiding van internationaal wetenschappelijk onderzoek geven wij in Het Slaapboek aanbevelingen over hoe jij je kind kunt helpen om goed te slapen. Dit boek is een praktische handreiking, die je als ouder in ieder geval een heel eind op weg helpt.”

Dr. Monique L’Hoir: “Wij hebben alle belangrijke adviezen ter verkleining van de kans op wiegendood nu helder geformuleerd in Het Slaapboek. Een geruststellend idee: je kunt zelf de risicofactoren beperken.”

het slaapboekBestel Het Slaapboek hier >>

Welke babyproducten zijn veilig en welke niet?
Hoe kun je het risico op wiegendood verkleinen?
Waar moet een veilige slaapomgeving aan voldoen?
Hoe zorg je dat je kind een gezond slaappatroon opbouwt?
Wat zijn de slaappatronen van kinderen van 0-4 jaar?

 

Over de auteurs
Dr. Monique L’Hoir is gepromoveerd op onderzoek naar risico- en preventieve factoren van wiegendood. Momenteel is zij werkzaam als senior-onderzoeker bij TNO. Dr. Bregje van Sleuwen is werkzaam als wetenschappelijk onderzoeker en consultant bij TNO. Zij promoveerde op het effect van regelmaat en inbakeren bij huilbaby’s. Zowel Bregje van Sleuwen als Monique L’Hoir zijn verbonden aan de Landelijke Werkgroep Wiegendood van de NVK.