broertjes en zusjesdag!

Een hechte band tussen broers en zussen heeft positieve gevolgen die de rest van het leven merkbaar zijn. Als ouder wil je dus niets liever dan dat je kinderen een fijne, warme band met elkaar ontwikkelen. Maar kun je daar wel invloed op uitoefenen? Jazeker!

In Broertjes & Zusjes is de wetenschappelijke kennis over deze meest bijzondere relatie voor het eerst opgeschreven in begrijpelijke taal. Ook worden de verschillende leeftijdsfases behandeld: van zwangerschap tot en met het zesde levensjaar. Elke leeftijdsfase brengt namelijk andere aspecten met zich mee.

Hoe bereid je de oudste voor op de komst van een broertje of zusje? Wat zijn de bekende verschillen tussen het oudste en het jongste kind? Hoe leg je ruzies bij en hoe leer je eerlijk delen? Al vanaf het moment dat je zwanger bent van de tweede, maar ook daarna, kun je kinderen vaardigheden leren die van grote invloed zijn op hun verdere leven.

Kortom: In Broertjes en Zusjes lees je wat je van je kinderen kunt verwachten én hoe jij daarop in kunt spelen.

Pre-order hem nu>>

Over de auteurs
Dr. Sheila van Berkel is orthopedagoog, gepromoveerd op onderzoek naar hoe broertjes en zusjes de sociaal-emotionele ontwikkeling van jonge kinderen beïnvloeden en moeder van een dochter. Sinds haar promotie werkt ze bij de Universiteit Leiden, waar ze onderzoek doet naar interacties tussen broers en zussen en de effecten hiervan op de ontwikkeling van kinderen en jongeren.

Dr. Kirsten Buist is ontwikkelingspsychologe, gepromoveerd op onderzoek naar gezinsrelaties en probleemgedrag en bovendien moeder van twee kinderen. Sinds 2004 werkt ze bij de Universiteit Utrecht, waar ze onderzoek doet naar broer/zus-relaties en het effect hiervan op de ontwikkeling van kinderen en jongeren.